«Economia per a un futur sostenible»

Vicent Cucarella

Hola, amics.

Tots sabeu que durant els darrers anys hi ha dos temes que em preocupen principalment. Un és la discriminació que patim els valencians en el finançament autonòmic i l’altre té a veure amb la insostenibilitat de l’actual mode de vida.

L’any passat l’editorial Bromera em va donar l’oportunitat d’escriure un llibre explicant el problema de l’infrafinançament, del qual em sent molt satisfet per haver pogut aportar la meua col·laboració a la difusió d’un problema clau per als valencians.

Enguany Bromera m’ha donat l’oportunitat d’escriure un llibre divulgatiu sobre economia i sobre els problemes de sostenibilitat de la societat actual. Està escrit pensant en lectors a partir de 16 anys, de manera que no sols resulte atractiu a qualsevol persona interessada pel tema, sinó que al mateix temps pot ser recomanat com a llibre de lectura per a estudiants de batxillerat o d’estudis superiors. Per tal de resultar més entenedor, el llibre no conté gràfics ni fórmules, sinó simplement explicacions senzilles estructurades a partir del diàleg entre un jove i dos adults.

El llibre té tres parts. En la primera es repassa de manera molt divulgativa les principals nocions d’economia: l’oferta, la demanda, el preu, el cost d’oportunitat, les externalitats, el creixement… En la segona part plantege una sèrie de qüestions poc treballades en els llibres d’economia: la impossibilitat de creixement permanent en un planeta de recursos finits, el zenit d’extracció de combustibles fòssils i la seua influència en l’economia, les limitacions de les energies renovables, el decreixement, el repartiment del treball… I en la tercera part –més curta- suggerisc la necessitat d’abordar de manera diferent les relacions econòmiques en un context de sostenibilitat.

Encara que jo recomane la lectura completa del llibre, també es pot fer una lectura parcial gràcies a l’existència de molts connectors a mode d’hipertext que permeten botar per les diferents parts del llibre.

Considere que és una proposta interessant per a reflexionar sobre el problema de la falta de sostenibilitat de la nostra societat. Per això, si ho trobeu pertinent, us agrairia que ho compartíreu amb totes aquelles persones que poden trobar-li utilitat.

Us adjunte un resum del pròleg escrit per Lluís Miret a la revista L’Illa.

El dissabte 30 em podreu trobar a les casetes de l’editorial Bromera (50 i 51) en la Fira del Llibre de València.

Un abraç.

Sé el primero en comentar en ««Economia per a un futur sostenible»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*